Webdesign trends 2019 [Infographic]

door | sep 12, 2018 | Website | 0 Reacties

webdesign trends 2019 banner

Webdesign Trends 2019

Bij de webdesign trends 2019 draait alles om:

  • gebruikerservaring
  • snelheid
  • mobile first
  • videoachtergronden
  • chatbots

Een website die er vandaag verzorgd en modern uitziet, kan binnen een paar maanden verouderd en goedkoop lijken. Daarom is het zo belangrijk dat jouw ontwerp er jarenlang geweldig uitziet. Ik heb de belangrijkste webdesign trends 2019 hieronder op een rijtje gezet.

webdesign trends 2019

1. Snelheid

Hoeveel tijd denk je dat hebt om een goede indruk te maken bij een potentiële klant? Als je het hebt over online interactie met hen dan heb je minder dan 3 seconden. Snelheid en laadtijd blijft dus een cruciale factor.

1.1 Tips snelheid website verbeteren

De grotere zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo houden al langere tijd rekening met de laadsnelheid van pagina’s in hun algoritme voor het rangschikken van websites. Google heeft in juli een grote update uitgerold voor mobiele websites, de Page Speed Update.

Google gaat mobiele websites ‘straffen´ die niet goed presteren qua snelheid en gebruikerservaring. Dit heeft er alles mee te maken dat Google de bezoekers een zo fijn mogelijke ervaring wil bieden. Ik heb een paar tips voor je om de snelheid van jouw site te verbeteren

Ja, ik wil een snelle site

2. Gebruik animaties

Door kleine animaties toe te voegen help je de gebruiker door de website heen. Denk aan het veranderen van de kleur van een knop of menu wanneer de cursor erover beweegt, of een menu dat wordt uitgevouwen wanneer ze op de knop klikken. Een beweging op een verder statische pagina triggert het oog. Op deze manier kun je de aandacht verleggen. Denk maar eens aan een pop-up venster.

3. Website goed leesbaar op alle apparaten

Snelheid is niet de enige maatstaf waarop Google websites rankt. Sinds 2015 zijn er meer zoekopdrachten via mobiel dan via desktop. Google indexeert en toont in de zoekresultaten daarom eerst mobiele websites die responsive en gebruiksvriendelijk zijn. Eigenlijk is dit niet echt een trend maar een must anno 2019.

4. Video achtergronden

Ondanks de minimalistische, snel ladende, platte designtrends, zijn videobeelden nog steeds ongelooflijk populair. Je zou kunnen denken dat wanneer snelheid zo’n grote factor is dat video’s een site teveel vertragen. Dit valt op zich wel mee. De meeste websites kunnen een YouTube video integreren zodat deze gestreamt wordt vanaf YouTube. Hierdoor hoef je dus niet de video zelf te uploaden naar je eigen website.

5. Chatbot

In de afgelopen jaren is interactie en communicatie met bots meer en meer normaal geworden. Bots komen steeds vaker voor op websites. Vragen van bezoekers worden door de bots automatisch beantwoord. Het is net of je in gesprek bent met een medewerker.

6. Gebruiksvriendelijke en betaalbare website?

Wij helpen ondernemers met winstgevende websites online succesvol te worden. Benieuwd? Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Ja, graag!

7. Infographic gebruiken?

Wil je deze infographic gebruiken op je eigen site? Tof! Enige wat ik hiervoor terugvraag is een bronvermelding (hyperlink) naar mijn website www.allesovermarketing.nl.

Door Robin Vermeij

Robin is de oprichter van Alles Over Marketing, een kleinschalig online marketingbureau gespecialiseerd in webdesign, strategie, e-mail- en zoekmachinemarketing. Hulp nodig met online marketing? Dan is Robin de geschikte persoon om jouw business online te laten groeien!

Op zoek naar een winstgevende website?

Wij helpen ondernemers met winstgevende websites online succesvol te worden. Benieuwd? Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Deze berichten vind je ook leuk…

Wat is de beste live chat software?

Wat is de beste live chat software?

Wat is de beste live chat software? Live chat software is de nieuwe 'must-have' geworden om (potentiële) klanten te woord te staan. Naast de traditionele contactkanalen als telefoon en e-mail werd live chat altijd gezien als een leuk hebben dingetje. Maar tijden...

Lees meer
Website voor zzp’ers | Binnen 5 dagen online

Website voor zzp’ers | Binnen 5 dagen online

Ben je een zzp'er en wil je graag een mooie, moderne en betaalbare website? Dan ben je bij Alles Over Marketing aan het juiste adres. Goed vindbare websites voor zzp'ers met een fantastisch grafisch ontwerp Je wilt een professionele website die de kwaliteit van jouw...

Lees meer
Website laten maken? Check deze 7 tips

Website laten maken? Check deze 7 tips

Website laten maken Een website laten maken is voor de meeste ondernemers geen dagelijkse kost. Echter in dit digitale tijdperk is een goede website een essentieel onderdeel van jouw online succes. Jouw site moet tenslotte de thuisbasis vormen voor je business. Maar...

Lees meer

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *