Wat is Canva en wat doet het?

door | mrt 4, 2022 | Marketing, Website | 0 Reacties

Wat is Canva en wat doet het

Wat is Canva en wat doet het?

Canva is een eenvoudige, maar krachtige tool waarmee je alles kunt ontwerpen, van posts op sociale media tot professionele presentaties. Het is een geweldige manier om beelden te maken zonder dat er dure software voor nodig is. Het is een geweldig alternatief voor Photoshop en is eenvoudig genoeg voor iedereen om te gebruiken

Of je nu student, ontwerper, marketeer of blogger bent, Canva heeft de tools die je nodig hebt om hoogwaardige ontwerpen te maken. Met Canva kun je posters en flyers maken om je evenement of bedrijf te promoten; ontwerp sociale media-graphics in enkele minuten; maak prachtige presentaties in seconden; en maak in enkele minuten verbluffende logo’s en huisstijlen.

Canva: de beste fotobewerkingssoftware voor beginners

Canva is een gratis online ontwerptool waarmee je professionele ontwerpen kunt maken voor bijna elk type media. Het heeft een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten en biedt meer dan 75 miljoen afbeeldingen, sjablonen en lettertypen. Er zijn veel redenen waarom Canva de beste fotobewerkingssoftware voor beginners is.

Allereerst is het gratis. Dat betekent dat je geen geld hoeft uit te geven aan Photoshop of andere dure software om je ontwerp er professioneel uit te laten zien. Het enige wat je nodig hebt is je laptop of desktopcomputer met internetverbinding en Canva doet de rest voor je.

De tweede reden waarom ik denk dat Canva de beste fotobewerkingssoftware voor beginners is, is omdat het een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten biedt, waardoor het heel gemakkelijk te gebruiken is, zelfs als je er nog nooit een hebt gebruikt.

Probeer Canva Pro 30 dagen >>>

 

De belangrijkste designs die jij kan maken in Canva

De belangrijkste ontwerpen die je in Canva kunt maken, zijn afbeeldingen op sociale media. Ze zijn een geweldige manier om uw bedrijf te promoten en in contact te komen met uw volgers op sociale media. Canva heeft een uitgebreide bibliotheek met sjablonen die kunnen worden gebruikt voor elk soort grafisch ontwerpproject – websites, presentaties, posters, logo’s, banners en meer.

Social Media

We weten allemaal dat afbeeldingen op sociale media belangrijk zijn voor elk bedrijf. Als we eraan denken om ze te ontwerpen, wenden we ons meestal tot Photoshop of andere ontwerpsoftware. Maar wat als je de vaardigheden of de tijd niet hebt? Canva is een geweldig hulpmiddel om afbeeldingen op sociale media te maken. Het heeft alles wat je nodig hebt om met slechts een paar klikken professioneel ogende ontwerpen te maken. Het enige wat je nodig hebt is een computer, een internetverbinding en de gratis proefversie van Canva!

p.s. voor social media is het belangrijk om het juiste formaat te kiezen voor een optimaal bereik. Lees hier ons blog met alle formaten van de belangrijkste social media platformen.

Video

In Canva vind je sjablonen voor educatieve video’s, reviewvideo’s, explainer-video’s, marketingvideo’s, beauty- en modevideo’s en meer. Voeg je eigen inhoud toe: Upload je eigen video’s of kies uit onze bibliotheek voor stockvideo’s, foto’s, logo’s en muzieknummers indien nodig. Maak toffe en informatieve video’s voor sociale media met gratis video’s en opvallende sjablonen die je kunt bewerken, downloaden en delen.

Logo

Het ontwerpen van een logo voor jouw merk is een ontmoedigende taak. Maar met behulp van Canva wordt het gemakkelijk om een logo te maken dat je voor je bedrijf kunt gebruiken. Het proces is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je hoeft alleen je eigen merknaam en kleuren toe te voegen, uit de beschikbare sjablonen te kiezen en de boodschap van jouw merk op te geven. Even opslaan, downloaden en klaar.

CV

Er zijn veel manieren om je te onderscheiden van de rest, maar een van de gemakkelijkste manieren is om afbeeldingen en teksten op creatieve manieren te gebruiken. Je cv is namelijk de eerste indruk die je op een potentiële werkgever maakt, dus het is belangrijk dat je een cv maakt dat opvalt.

Infographic

Of je nu een infographic maakt voor een presentatie, marketingmateriaal of een schoolopdracht, met de infographic creator van Canva zit je goed. De sjablonen zijn een veelzijdige manier om snel het uiterlijk te krijgen dat je wilt, of je kunt vanaf nul ontwerpen met de eenvoudige drag-and-drop tools.

Probeer Canva Pro 30 dagen >>>

Presentatie

We weten allemaal dat presentaties een cruciaal onderdeel zijn van elk bedrijf. Maar wat als de presentatie niet eenmalig is? Wat als het iets is dat je keer op keer moet doen?

Er zijn veel verschillende sjablonen beschikbaar en je kunt je eigen presentatie personaliseren door je logo, kleuren, afbeeldingen, video’s, lettertypes en animaties toe te voegen. Het is belangrijk dat je er één kiest die past bij de identiteit en branding van je bedrijf.

Verander de afmetingen in een paar klikken

De optie voor formaat wijzigen in Canva is levensreddend! Je kunt jouw ontwerp met slechts een paar klikken aanpassen voor elk van de grote sociale mediaplatforms.

 

Verwijder de achtergrond

Canva heeft een ingebouwde tool waarmee je met één klik de achtergrond van je afbeelding kunt verwijderen. Dus geen gehannes meer in Photoshop. Gemak dient de mens tenslotte.

 

Plan je berichten in

Veel mensen hebben moeite om de tijd en energie te vinden om op al hun socialemediakanalen te posten. Dit is waar Canva om de hoek komt kijken! Je kunt eenvoudig je berichten vooruit plannen op alle belangrijke sociale-mediakanalen, tijd besparen en de kwaliteit van je berichten verhogen met behulp van de Canva-tool.

 

Wek samen met je klant of collega in één team

Deze functie maakt het voor jou en je team gemakkelijker om samen te werken aan één ontwerp, feedback te geven en snel en eenvoudig online wijzigingen door te voeren. Iedereen heeft een eigen account, zodat ze indien nodig zelfstandig kunnen werken.

 

Probeer Canva nu 30 dagen gratis

Met Canva Pro kan iedereen professionele ontwerpen maken. Geloof mij, dit is echt de investering waard (slechts 11 euro per maand).

De voordelen van Canva Pro.

  • Meer dan 100 miljoen premium foto’s, video’s en elementen die je kan gebruiken
  • Meer dan 3.000 lettertypes en 610.000 kant-en-klare (social media) template designs
  • Maak eenvoudig een infographic, animatie, video, flyer, CV, logo, brochure, visitekaartje en nog veel meer
  • Maak eenvoudig ontwerpen, pas de afmetingen aan en voeg animaties toe
  • Houd alles geordend met de content planner, extra opslag en mappenstructuur

Canva Pro 30 dagen gratis proberen? Klik op onderstaande link.

Probeer Canva Pro 30 dagen >>>

 

Zoek je iets?

Robin Vermeij

Robin is de oprichter van Alles Over Marketing, een kleinschalig online marketingbureau gespecialiseerd in webdesign, strategie, e-mail- en zoekmachinemarketing. Hulp nodig met online marketing? Dan is Robin de geschikte persoon om jouw business online te laten groeien!