Afmetingen Social Media 2017

door | jul 13, 2017 | Social Media | 0 Reacties

social-media-afmetingen

De aanwezigheid voor bedrijven op Social Media wordt steeds belangrijker. Hierdoor is het gebruik van de juiste afmetingen voor afbeeldingen essentieel. Denk maar eens aan hoe je jezelf wilt presenteren aan de buitenwereld. Is dit met slordige afbeeldingen die maar half getoond worden? Of juist puntgave afbeeldingen? Natuurlijk kies je dan voor een afbeelding met de juiste afmetingen.

Niet iedereen heeft de gave en de tijd om photoshop skills te ontwikkelen waardoor het soms lastig is om de juiste mooie afbeelding te vinden die past bij die geweldige blogspost die je hebt geschreven.

Geen designer? Gebruik Canva!

Heb je moeite met het maken van goede afbeeldingen voor je post, headerafbeelding, advertentie of profielfoto? Neem dan eens een kijkje op het gratis design platform Canva. En het mooie is, je hoeft geen designer te zijn om prachtige afbeeldingen te maken.

Bekijk hieronder een korte video om te zelf te zien hoe makkelijk Canva werkt.

In de gratis versie zijn niet alle lay-outs te gebruiken/downloaden. Voor ongeveer $ 12,95 per maand of $ 9,95 per maand als je meteen een jaar afsluit gebruik je al de PRO versie. Zeker een aanrader! Alle afbeeldingen die je op mijn website ziet zijn ook gemaakt met Canva!

Stop met zoeken!

Om je te helpen om ook in 2017 je social media campagnes tot een succes te maken heeft Makeawebsitehub.com een handige infographic gemaakt welke up to date is tot mei 2017.

Dus geen eindeloze zoektochten meer naar afbeeldingsformaten voor platformen als Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest, Tumblr en Google Plus. Met deze infographic heb je alle belangrijke afmetingen bij de hand.

Infographic Social Media afmetingen

Voor het gemak staan hieronder alle afmetingen voor alle social media kanalen.

Succes!

social-media-afbeelding-2017

Zoek je iets?

Robin Vermeij

Robin is de oprichter van Alles Over Marketing, een kleinschalig online marketingbureau gespecialiseerd in webdesign, strategie, e-mail- en zoekmachinemarketing. Hulp nodig met online marketing? Dan is Robin de geschikte persoon om jouw business online te laten groeien!