Wat is een goede pagina titel?

Wat is een goede pagina titel? Stel je voor dat je 20 verschillende artikelen hebt geschreven, maar ze allemaal dezelfde exacte titel hebt gegeven. Hoe zou iemand begrijpen dat het om verschillende artikelen gaat?

Titels waren en zijn altijd één van de belangrijkste signalen dat zoekmachines gebruiken om te begrijpen waar een pagina over gaat. Als jouw titels slecht of niet beschrijvend zijn worden ze door Google minder weergegeven.

Belangrijkste punten:

  • Niet meer dan 65 karakters gebruiken
  • Elke pagina van je website moet een unieke titel hebben
  • Zorg dat de titel relevant is voor jouw doelgroep
  • Schrijf wervende teksten die de bezoeker nieuwsgierig maakt

Onlangs heb ik een blog geschreven met daarin alle afmetingen van de populairste social media kanalen. Ik wil dan ook gevonden worden op het keyword Social Media afmetingen 2018. Zoals je ziet heb ik dit ook opgenomen in de titel.

Ranking factoren - Titel
Dit blog wordt iedere dag door zo’n 40 á 50 mensen gelezen. Omdat het een relevant en bij de tijds is wordt er vaak naar gezocht. Natuurlijk zijn er tientallen andere websites die over dit onderwerp schrijven.

Door het toepassen van de juiste technieken staat dit blog in de top 3 zoekresultaten boven verschillende grote online marketing bureaus en specialisten. Gaaf, toch?

Al deze technieken om goed te scoren in de zoekresultaten deel ik in onderstaand e-book zodat jij ook meer bezoekers en meer klanten uit je website haalt!E-book seo download