Wat is Affiliate Marketing?

Er zijn vele manieren om geld te verdienen op het internet. Hieronder zal ik Affiliatie Marketing verder uitlichten. Dit is één van de makkelijkste manieren om geld te verdienen zonder dat je een eigen product hebt.

Huh? Maar je moet toch een product hebben wat mensen willen kopen? Klopt helemaal. Maar Affiliatie marketing werkt net ietsje anders. Ik leg het je hieronder allemaal uit!

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Bij Affiliate Marketing worden adverteerders gepromoot door publishers. Dit zijn websites of andere online media die relevante bezoekers doorsturen naar een adverteerder. De adverteerder betaalt een vergoeding als een van de doorgestuurde bezoekers overgaat tot een transactie. Deze vergoeding bedraagt meestal enkele procenten van het aankoopbedrag.

De adverteerder weet dus van tevoren hoeveel hij per order moet betalen. Als de publisher kwalitatief goede bezoekers doorstuurt kan hij met Affiliate Marketing meer verdienen dan bij andere vormen van online marketing.

Bij Affiliate Marketing heb je dus altijd twee partijen. De publisher (degene die de reclame plaatst) en de adverteerder (degene die reclame maakt).

Bijvoorbeeld:

Jij hebt op je website een recensie van een product geschreven waar je erg positief over bent. Onder de recensie zet je jouw affiliate link. Wanneer de bezoeker op jouw affiliate link klikt en vervolgens tot kopen over gaat, krijg jij dus een bepaald bedrag commissie omdat de koop via jouw affiliate link heeft plaatsgevonden. De verkoop wordt bijhouden door affiliate marketing software, waar je ook jouw persoonlijke affiliate link kunt aanmaken.

Hoe werkt Affiliatie marketing

Jouw affiliatie link promoten?

Je kunt producten onder andere op de volgende manieren promoten:

  • je eigen website
  • social media
  • Google AdWords
  • email marketing

Het belangrijkste van affiliate marketing is dat je er voor zorgt dat de juiste doelgroep op jouw affiliate link klikt.

Zorg er dus voor dat je de juiste doelgroep gaat benaderen die al klaar is om te kopen.