Wat is een Canonical Tag?

Wat is een canonical tag? Met de canonical tag wordt duplicate content voorkomen. Indien een URL via meerdere varianten bereikbaar is, kan het voorkomen dat pagina’s dubbel worden geïndexeerd waardoor zoekmachines in de war kunnen raken welke variant nou de juiste versie is.

De canonical tag kan hierin uitkomst bieden en zorgt ervoor dat zoekmachines weten welke variant het belangrijkste is. Er is maar één van de pagina’s het belangrijkst en alle ander duplicate pagina’s krijgen ook een canonical tag die verwijzen naar de belangrijkste versie.

Hoe stel ik een canonical tag in?

Met de WordPress Plugin Yoast SEO kun je heel gemakkelijk een canonical tag instellen. Ga naar de pagina die het minst relevant is van de twee (of meerdere). Klik op het tandwieltje en vul hier de canonieke URL in. Klaar is kees.

Wat is een Canonical Tag

Op zoek naar nieuwe klanten?

Apollo biedt één van de grootste prospect databases op de markt en stelt je in staat om de ideale klant te vinden voor jouw bedrijf. Je kunt potentiële leads zoeken door gebruik te maken van 60+ filters, persona’s en opgeslagen zoekopdrachten bouwen om de juiste mensen en bedrijven sneller te vinden, en direct actie ondernemen.